``Elk seizoen wat te doen``

Thüringen en het Thuringerwoud, een prachtig gebied voor rustzoekers, sportievelingen en liefhebbers van natuur en cultuur........Het Thüringerwald biedt voor jong en oud mogelijkheden voor ontspanning. Het klimaat staat bekend om z`n mooie zomers en sneeuwrijke winters.


In het voorjaar ontwaakt de natuur uit haar winterslaap. De bossen stralen van het frisse groen en de bergweiden kleuren bont van ontluikende bloemen. Bont is ook de herfst. Als de nachtvorst langzaam bezit neemt van de beboste bergen verkleuren de loofbossen in schilderachtige taferelen. In oktober vallen vaak de eerste sneeuwvlokken en dient de winter zich aan. Het Thüringerwald staat bekend om zijn sprookjesachtige winters.


''Heel in het kort kan men zeggen dat het Thüringer Wald gebergte intensievere zomers en intensievere winters heeft dan het Nederlandse klimaat. 's Zomers is het vaak warmer dan in Nederland wat een aangenaam vakantie klimaat oplevert. Het is vaak droger, maar als het regent kan het ook intensiever regenen.


De winters geven heel vaak uitstekende wintersport weer. Het meest sneeuwzeker is de periode januari en februari, maar er zijn ook genoeg winters waarin van midden november tot midden maart het hele Thüringer Wald met sneeuw bedekt is''.

(bron: http://www.thuringerwald.nl/klimaat.html)
In de ochtend een wandeling maken door de bergen en op het platteland, slenteren door een romantisch plaatsje of een kijkje nemen in de geschiedenis door een bezoek te brengen aan een fort en de uitstekende keuken proeven. En 's avonds dan ook nog één van de vele culturele evenementen bijwonen.

De befaamde uitspraak van Duitse dichter Goethe over Thüringen zegt genoeg,
'waar anders in Duitsland kan men zoveel bezienswaardigheden vinden en zo dicht bij elkaar?'


Thüringen, een prachtig gebied voor rustzoekers, sportievelingen en liefhebbers van natuur en cultuur........

   
          

                

In ons vakantiehuis ligt voor u een informatiemap. Hierin vindt u nuttige informatie over praktische zaken in en rondom het huis. Verder geeft het informatie over bijvoorbeeld prachtige wandelingen, uitstapjes, mountainbike routes, skipistes, enzovoort.


Voor meer informatie over interessante activiteiten klikt u op Links.